Avlastenok

Avlastenok

Avlastenok

 

Når man er udstyret med efternavnet Avlastenok, så er det ikke sjældent at folk, efter de har slået knuder på tungen, stiller spørgsmål til navnets oprindelse.

 

Hvor kommer du fra?

Hvor stammer navnet fra?

Er det et købt navn?

Kan man hedde det?

 

Når man som jeg er 4. generation med navnet. Så kan det være svært, at give de rigtige svar. Lidt ved jeg dog, som jeg på disse sider prøver at kaste lidt lys over navnets historie med.

 

 

Berthea omkranset af hendes børn og svigerbørn. Avlastenok klanen

Almindeligt navn i Hvide Rusland

 

Ifølge tidligere Hvide Russiske kolleger, at efternavnet Avlastenok et meget normalt efternavn i Hvide Rusland. Så lige så specielle vi er her i Danmark, lige så almindelige er vi til syneladende i Hvide Rusland.

Avlastenok kan være det Hvide russiske svar på det danske Jensen.

Hvide Rusland til Polen

 

Vidste du, at Polen ikke eksisterede som selvstændigt land før i 1918? Polen blev dannet blandt andet ud af et stykke af Hvide Rusland. Dette kan være årsagen til, at Jerimej Avlastenok i Rigsarkivet skal findes under polakker. Han kom til Danmark i 1911, der eksisterede Polen ikke. Men da hans papirer skulle arkiveres gjorde det. Måske kom han fra den del af Hvide Rusland, der i dag er Polen?

Hvor mange hedder Avlastenok?

Tallet er levende. Men ifølge Danmarks statistik er der i 2014 i alt 41 personer i Danmark med efternavnet Avlastenok.

Men da der er efterkommere af 9 børn, må det formodes, at en del bruger navnet som mellemnavn.

Hvem stammer vi fra?

Jerimej og Berthea fik 11 børn, 2 døde før konfirmations alderen. Det er de 9, der blev voksne, der har ført navnet videre.:

 

Olga Georg Viggo

Else Peter Erik

Minna Poul (Krølle) ???

 

Copyright © All Rights Reserved